1. Dönem Sonu Okul İzleme Raporu...

1. Dönem Sonu Okul İzleme Raporu...

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Vizyon Belgesi çerçevesinde planladığı her ay için 7´şer etkinliğin tamamı gerçekleştirilerek toplamda 28 farklı etkinlik yerine getirilmiş oldu... 

28.01.2018 389

 

 

AVCILAR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

1.      DÖNEM SONU OKUL İZLEME RAPORU

 

2.      Öğrencilerimizin Mesleki çalışmalarını daha rahat yapabilmeleri amacıyla okulumuz Bay Uygulama Mescidi faaliyete geçmiştir.

3.      Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için Hz.Mevlana’yı tanıtmak amacıyla ‘Vuslatın 744.yılında Hz. Mevlana’yı Anma ve Şeb’i Arus’ programı düzenlenmiştir.

4.      Tarihi mekanları tanıtmak ve öğretmek için okulumuz öğrencilerine Bursa gezisi düzenlenmiştir.

5.      İstanbul İli 6 ilçe imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında okulumuz 7/A sınıfı öğrencisi Muhammed Emin KARAKILIÇ, 1. Olmuştur.

6.      Okulumuz öğretmenlerinden oluşan bir komisyon tarafından hazırlanan ve yayımlanan "Pîr-i Türkistân Ahmed Yesevi´nin İzinde Değerler Eğitimi" ve "Mesnevi´de İnsan" adlı kitaplar ücretsiz olarak tüm öğrencilerimize dağıtılmış olup, öğrencilerimiz Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde 7´şerli gruplara ayrılarak haftanın 1 saatinde okuma etkinliği gerçekleştiriyorlar.  Öğrencilerimizin okuma kültürünü geliştirme, onlara yeni ufuklar kazandırmak için, okuyan, sorgulayan bir kitlenin oluşması amacıyla okulumuz genelinde yapılan okuma etkinliklerimiz yıl boyunca her sınıf seviyesinde devam edecektir.

7.      Okulumuz öğretmenleri öğrencimize ev ziyareti gerçekleştirdi.       

8.      Öncü Şahsiyetlerin İsimleri Sınıflara Verildi...Kültür ve medeniyet tarihimizdeki ilim, sanat, hikmet sahasından öncü şahsiyetlerin isimlerini sınıflara verdik.

9.      Okulumuz Rehberlik Servisinin düzenlediği "Mesleki Tercih Anketi" sonucunda Gastronomi ve Sağlık Teknikerliği bölümünü isteyen öğrencilerle, Gelişim Üniversitesine gezi düzenledi. Öğrencilerimiz 3 çeşit yemek yaparak hem bölümü tanıma imkanı buldular hem de keyifli vakit geçirdiler. 

10.  Okulumuz Rehber Öğretmeni Mehmet ALŞAN, okulumuzdaki idarecilere takım ruhu konulu seminer düzenledi. Seminerde; takım olma, etkin bir iletişim kurma becerisi, koordinasyon kurabilme, net, sade ve ortak bir dil kullanabilme, zaman baskısı altında çalışabilme, ortak hedef, gibi alanlarda gelişim sağlanması amaçlanmıştır.

 

11.  Okulumuz 12/B sınıfı öğrencileri Kudüs konulu bir program düzenledi. Kudüs’ün sadece müslümanlar için değil tüm ilahi dinler ve insanlık açısından dini, tarihi ve kültürel öneminin vurgulandığı programda okulumuz ihl meslek dersleri öğretmeni Zehra Kaya Kudüs ile ilgili sunum verdi. Program şiirler ve orotoryo ile devam etmiştir.

 

12.  Arapça 22 Arap ülkesinin resmi dili olup, dünyada en yaygın 3. dilidir. Arapça 18 Aralık 1973´te Birleşmiş Milletlerin 6. resmi dili olarak kabul edilmiştir. Birleşmiş Milletler, Eğitim , Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından 2012 yılında alınan kararla her yıl 18 Aralık günü Dünya Arapça Günü olarak kutlanmaktadır. Bu münasebetle okulumuz Arapça öğretmenleri Ayşegül MENTEŞOĞLU ve Esra YEKELER SUCAN hocalarımızın hazırlamış olduğu program ile bizler de Arapça Günümüzü güzel etkinlikler ve programlarla öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin iştirakiyle kutladık.

 

13.  Okulumuzda sınıf etkinlikleri konseptinde son sınıf öğrencilerimize yeni sınav sistemi ve mesleki alanlar/bölümler konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesiyle bir çalışma programı yapılmıştır. Programın birinci ayağında üniversite temsilcileri okulumuz konferans salonunda ağırlanacak ve mesleki kariyer konularında da seminer düzenleyeceklerdir. Sonraki haftalarda öğrencilerimizle İstanbul Bilgi Üniversitesine yemekli, servisli gezi düzenlenecektir.

 

14.  İlçemiz Avcılarda Anadolu Gençlik Derneği´nin düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışmasında okulumuz 9B sınıfından Sueda Ergün 4. , Zeynepnur Kasakolu 5. ve 10B sınıfından Nursena Yağcı 8.oldu... Öğrencilerimize ödülleri düzenlenen törenle verildi.

 

15.  Öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlamaları amacıyla ilçemiz Mustafa Kemal Paşa Camii´nde uygulama dersleri gerçekleştirdik.

 

16.  Dünyanın en önemli kültür miraslarına ev sahipliği yapan şehrimizdeki Eyüp Sultan Camii´ni ziyaret ettik. Bu vesileyle ecdadımızı ve miras bıraktıkları eserleri yakından tanıma fırsatı bulduk. Sabah namazını eda ettikten sonra Eyüp Kaymakamı Abdullah DÖLEK, Avk. Arabulucu Zeki ARITÜRK ve Araştırmacı Yazar Fahri SARRAFOĞLU ile kahvaltı yaptık.

 

17.  Okulumuzda öğretmen, öğrenci, veli ve diğer okul çalışanlarımızın görüş ve önerilerini almak için dilek kutusu oluşturuldu. 

 

18.  Okulumuz konferans salonunda, Alemlere Rahmet olarak göderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed´in (s.a.v) dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandilini icra ettik.

 

19.  Okulumuzun girişine 15 Temmuz Şehitleri için bir köşe hazırlanmıştır.

 

20.  Öğrencilerimizin gelişimi adına Okçuluk Kursu faaliyetimiz verilmektedir.

 

21.  Öğrencilerimizin el becerilerinin gelişimini desteklemek amacıyla Ebru ve Kaligrafi kursları verilmektedir.

 

22.  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz tarafından ‘Sözlük Özgürlüktür Projesi’ kapsamında öğrencilerimiz her hafta bir beyit ezberlemektedir.

 

23.  Kız öğrencilerimizin rahat bir şekilde abdest alabilmeleri için Şadırvan yapılmıştır.

 

 

 

İLETİŞİM

Adres:
MUSTAFA KEMALPAŞA MAH. MAHİR SK. AVCILAR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO: 106 AVCILAR / İSTANBUL


Telefon
(212) 428 8786


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın