NAAT YARIŞMASI

NAAT YARIŞMASI

25.09.2023 117

Okulumuz bünyesinde örgün ve yaygın şekilde öğrenim görmekte olan tüm öğrencileriimizin katılım sağlayabileceği "GÖNLÜMÜZ SENDEN YANA" naat yarışması şartnamesi aşağıda belirtilmiştir. Katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz. 

 

AVCILAR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Yarışmanın Adı        :           “GÖNLÜMÜZ SENDEN YANA”

Yarışmanın Amacı   :           Türk edebiyatında en çok işlenen konuların başında Hz. Peygamber ve sevgisi gelmektedir. Hem klâsik hem modern şiirimizde birçok şair naat-ı şerif yazmıştır. Bu yarışmayla bu geleneğin devam etmesi, öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini şiirle ifade etme yeteneğini geliştirmek, öğrencilere estetik zevk ve duygu kazandırmak amaçlanmaktadır.

Yarışmanın Konusu:           Hz. Peygamber ve Sevgisi

Yarışma Şartları       :

·         Yarışma, Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde örgün ve yaygın şekilde öğrenim gören öğrencilere yöneliktir.

·         Şiirlerin dilli Türkçe olmalıdır.

·          Şiirler, vezinli ya da vezinsiz yazılabilir.

·         Her yarışmacı bir (1) şiir ile başvuru yapabilir. Birden fazla şiir kabul edilmeyecektir.

·         Başvuruda bulunulan şiirin daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış, sosyal medya hesaplarında paylaşılmamış olması gerekmektedir. Aksi takdirde tüm sorumluluk yarışmacıya aittir.

·         Eser, bilgisayarda, A4 formunda ve Times New Roman, 12 punto ile yazılmış olacaktır.

·         Metin, en fazla üç (3) sayfa olabilir.

·         Şiirler dereceye girsin veya girmesin öğrenciye iade edilmeyecektir.

·         Yarışmaya katılan şiirler, Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından izin alınmaksızın şairinin ismiyle yayımlanabilir.

·         Belirtilen konu dışında farklı konularda yazılan şiirler ile yarışma şartnamesine uymayan şiirler yarışmaya dâhil edilmeyecektir.

·         Yarışmaya Katılım: Eserler, kapalı zarf içinde okulumuz müdür yardımcısı Vildan SERT’e teslim edilecektir.  Zarfın üstüne ve şiirin yazılı olduğu kâğıdın altına TC kimlik numarasının son dört (4) rakamı RUMUZ olarak yazılacaktır. Bunun dışında şiirin yazılı olduğu kâğıda veya zarfa herhangi bir isim yazılmayacak, işaret konulmayacaktır. Zarf teslim edilirken ayrıca hazırlanmış listeye RUMUZ, adı, soyadı ve sınıf yazılacaktır.

·         Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri komisyon tarafından belirlenecektir. Jüri tarafından birinciliğe layık eser bulunamaması halinde, birincilik ödülü verilmeyecektir.

·         YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma İlanı :           25 Eylül 2023

Son Başvuru   :           13 Ekim 2023

Sonuç             :           23 Ekim 2023

 

 

İLETİŞİM

Adres:
MUSTAFA KEMALPAŞA MAH. MAHİR SK. AVCILAR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO: 106 AVCILAR / İSTANBUL


Telefon
(212) 428 8786


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın